Petra Pasar državna prvakinja, DP cesta Slap – Lože

Slap-Loze-2023DP-7495

Petra Pasar državna prvakinja, Davor Mlekuž 3.MastersC!

14.5. je potekala 7. izvedba Kolesarke dirke Slap – Lože, ki je letos štela za državno prvenstvo. Dež in veter pa sta dodatno začinila zahtevno traso, ki dala 15. novih državnih prvakov, med njimi je tudi naša kolesarka Petra Pasar. 

davorDržavnega prvenstva v izvedbi KK Izvir Vipava se je udeležilo 94 tekmovalcev. V času prvega starta izkušenejših tekmovalcev(od MastersE naprej in ženske kategorije) na 40 km dolgi krožni trasi je močno deževalo. Kasneje, so se na 60 km dolgi trasi pomerile mlajše kategorije(Amaterji in do Masters D), so se padavine nekoliko umirile, a je kolesarje dodatno oviral veter. Težke razmere so terjale tudi nekaj padcev. V prvem štartu se je glavnina razbila na manjše skupine, selekcija se je po večini naredila na klanec. V drugem štartu je prišlo do nekaj pobegov, a so bili vsi nevtralizirani. Tudi tu se je na selektivni, ter tehnično zahtevni progi skupina kasneje razbila na manjše. Omeniti velja še, da je nagrade za najboljše podeljeval domačin Kristijan Koren, aktualni državni prvak med profesionalci.

Na dirki sta odlično nastopila tudi predstavnika našega kluba Petra Pasar ter Davor Mlekuž. Petra je bila brez prave konkurence v kategoriji ŽenskeA. Tako je po dveh drugih mestih v letih 2021 in 2022, letos prišla do naslova DRŽAVNE PRVAKINJE! Odlično se je odrezal tudi Davor, ki je dirko prav tako končal na stopničkah kot 3. MastersC.

REZULTATI

Slap-Loze-2023DP-6383davor1


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: