Priprave KK Soča Poreč 2023

IMG_20230318_102429Kolesarji KK Soče smo tako kot lani tudi letos organizirali klubske priprave v hrvaški Istri in sicer v datumu od 16.3.-19.3. Kakor zadnja leta smo bivali v hotelu Diamant v Poreču, kjer smo bili ponovno zelo zadovoljni nad celotno ponudbo hotela. Priprav se je udeležilo kar 18. kolesarjev in družinskih članov. Seveda je vse dni vladalo odlično vzdušje tako na kolesu, kakor tudi na kasnejšem druženju. Veseli nas, da nam je vse štiri dni šlo na roke tudi vreme. Temperature so se gibale nekje med prijetnimi 10 in 19°C, večinoma sončno.

Fantje smo tako v štirih dneh v Istri prekolesarili okoli 400km, in opravili nekaj res kvalitetnega treninga.

Prvi dan smo se zjutraj okoli 10h začeli nabirati v avli hotela Diamant. Ko se je nabrala skupina prvega dne smo se nekaj čez 11h odpravili iz Poreča preko Višnjana in Karojbe do Gračišća. Nato krajši spust in vzpon do Žminja, kjer je sledil krajši postanek za kavo ter čakanje na nekatere, ki so v vsej zagretosti prvega dneva priprav zgrešili odcep na spustu, ter si tako pridelali nekaj dodatnega vzpona:). Nadaljevali smo prek Svetega Petra u Šumi do Tinjana, od koder se je teren do hotela večinoma le še spuščal. Prvi dan smo naredili okoli 105km. in 1400m višincev.

IPCE1JOS4FPObOwpKjvpE9u5pVGI-d3enNPR8vA788w-2048x1537Drugi dan. Že zjutraj se je napovedalo, da se nam obeta še en lep dan na kolesu, tudi najdaljši na pripravah. Tokrat je bil na vrsti znameniti Oprtalj. Iz Poreča smo se najprej odpravili proti Vrsarju. Nato čez Sveti Lovreč, mimo Baderne ter Karojbe, spust mimo Motovuna ter 5km. vzpon iz Livad na Oprtalj. Sledilo je nadaljevanje do Buj, Plovanije, Zambratije, do Umaga, kjer nas je pričakal tudi krajši makadamski odsek zaradi dela na cesti. Sledil je še Novigrad ter čez Antenal do Tara in naprej do Poreča. Večina se nas je odpravila po treningu še v Poreč v nam ljubi bar Epoca ob obali. Ta dan smo opravili okoli 130km. in 1700m. višincev.

Tretji dan sta se nam priključili še Petra in Lina. Ta dan smo se odpravili do Tinjana, Žminja, Barbana do Vodnjana. Nato do Rovinja in Limskega kanala, do Vrsarja in nazaj v Poreč. Opravili smo okoli 130km. in 1300m. višincev. Bil pa je to tud najtoplejši dan na pripravah, saj so se temperature približale 20°C. Po treningu se nas je večina odpravila v center Poreča, ponovno v bar Epoca, kjer smo ob zasluženem pivu stiskali pesti za slovenske kolesarje na dirki Milano- Sanremo.

Za zadnji dan je bil na vrsti coffe ride, katerega se nas je udeležilo 5. kolesarjev. Odšli smo do Vrsarja na kavo in nato prek Svetega Lovreča in Žbadaja nazaj v Poreč. Tako smo za konec opravili 42km. in okoli 400m. višincev.

Bi pa se posebej radi zahvalili Gorazdu iz nutrishop.si(ARICOM d.o.o.), ki je z izdelki SiS nutrition, tudi tokrat poskrbel, da nam med treningi ni zmanjkalo energije.

IMG_20230318_163320Skratka po pripravah verjetno vsi ponovno komaj čakamo na naslednje leto, da se ponovno zberemo v Istri. Saj smo kot vedno dokazali da je ves čar priprav, poleg kolesa in vedno lepe Istre, v  prvi vrsti odlična družba, ki vedno poskrbi za dobro voljo. Seveda pa nas še prej čaka dolga in pestra sezona, kjer ima vsak član svoje želje in cilje. Kot klub pa nas seveda v oktobru čaka ponovna organizacija Vzpona za pokal občine Kobarid, ponovno pa bo ob manjši pomoči Soče za PSLO štel tudi avgustovski Vzpon na Široko. Ekipa upravnega odbora je prenovljena, priključil se nam je nazaj po letu med elite tudi Žan Peternelj, tako da z optimizmom zremo v nadaljevanje leta.

Priprav so se udeležili naslednji kolesarji: Rok Laharnar, Nejc Kurinčič, Gašper Koren, Jan Kravanja, Damjan Rutar, Matevž Melinc, Milko Volarič, Nejc Eržen, Matjaž Kovačič, Dejan Mavrič Peter Matelič, Matija Pintarič in Aleš Šuligoj. Na posameznih treningih pa so se nam priključili še, prvi dan Žan Peternelj, tretji dan pa Lina Čepak in Petra Pasar.

GALERIJA SLIK

z9Qy_CbQNn2hDVtTGvpm1GKjE-wqZW0gRrHzvdzzyos-2048x1152IMG_20230316_11260320230318_064736


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: