Trofeo Tricolore della montagna Matajur

20220904_1440014.9. je bil v bližnjem Špetru v Furlaniji po nekaj letih ponovno na sporedu Vzpon na Matajur oz. Trofeo Tricolore della montagna Matajur.

Dirka dolžine 40km in okoli 1100m višinske razlike je bila tokrat sestavljena iz začetnega kroga v dolini kateremu je sledil vzpon do koče Pellizo na Matajurju. Začetni krog je kolesarje najprej popeljal po glavni cesti iz Špetra do Ponte San Quirina, kjer so prečkali reko Nadižo in se je dirka tudi uradno odprla. Nadaljevali so prek Tarcette do vasi Loch kjer so se zopet priključili na glavno cesto. Sledila je vožnja mimo Pulfera nazaj do Špetra in vasi Azzida kjer so se usmerili proti Savogni kjer se je pričel klanec. Slabe 14km vzpona ob skoraj 8% povprečnem naklonu je ob vsega 28. tekmovalcih najprej prevozil Massimo Gabi iz Gorice.

Dirke so se iz vrst Soče udeležili Nejc Kurinčič, Milko Volarič in Jan Kravanja. Vsi trije so se odlično odrezali in privozili ZMAGO v seštevku ekip, ob tem pa so še vsi trije stali na stopničkah vsak v svoji kategoriji.

REZULTATI ČLANOV SOČE:

  • Nejc Kurinčič 1.Senior2 skupno 4.mesto
  • Jan Kravanja 2.Junior
  • Milko Volarič 3.Genteleni1

 


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: