PSLO vzpon, Kal, Stari vrh, Pokljuka DP, Sviščaki

DSC_0305

Glede na to da je bilo v zadnjem mesecu in pol za PSLO v vzponu kar nekaj dirk smo se jih odločili večino dati v en prispevek. Tako so na kupu zbrani Vzpon na Kal, Vzpon Poljane-Stari vrh, Vzpon na Pokljuko DP vzpon, Vzpon Ilirska Bistrica-Sviščaki.

VZPON NA KAL

25.6. se je v Hrastniku odvijal Vzpon na Kal. Vzpona so se iz našega kluba udeležili Jan Kravanja, Gašper Koren, Rok Laharnar in Nejc Kurinčič. Na 7,7km dolgem vzponu s dobrimi 600m višinske razlike je najboljši čas postavil Andrej Guček(KK Pocinkovalnica). Od članov Soče pa je traso najhitreje prevozil Nejc Kurinčič kot 3. MastersB. Sledili so Rok 7. MastersA, Gašper 8. MastersA in Jan 8. Amater

REZULTATI

 

Stari-vrh-2022-1266POLJANE STARI-VRH

V nedeljo so se amaterji pomerili na Cestno gorski dirki Poljane – Stari vrh, ki šteje za pokal Slovenije in je prva dirka v točkovanju Pokala polanskih puklov. Najhitrejši je bil Marko Emeršič (KD Rog), med ženskami pa Laura Šimenc (Team de Rosa – Santini).

Na trasi, dolgi 10 km z višinsko razliko 650 metrov, se je pomerilo 121 tekmovalcev. Organizator ŠD Poljane je v ženski konkurenci podelil tudi nagrado za rekorden čas proge, ki jo je s časom 29:09 ponovno osvojila Laura Šimenc. Za 11 sekund je presegla svoj stari rekord, moški rekord 23:37 pa še vedno ostaja Italijanu Andreu Calzi.

Do kolesarjev Soče sta se vzpona udeležila Nejc Kurinčič(2.MastersB) in Rok Laharnar(8.MastersA)

 REZULATI

Vzpon-na-Pokljuko-2022-2119VZPON NA POKLJUKO- DP VZPON

Po Pokalu Bleda, ki je v soboto potekal na Pokljuki, je KK Gorje dan kasneje petič organiziral Vzpon na Pokljuko za amaterske kategorije, ki je za kategorizirane tekmovalce štela tudi za Pokal Slovenije in državno prvenstvo v vzponu. Tekmovalci so se iz Zgornjih Gorij podali preko Krnice, Zatrnika, Mrzlega Studenca na cilj v Rudnem polju po 15,7 km dolgi trasi z 721 višinskimi metri.

Vzpona sta se udeležila Rok Laharnar(8.MastersA) in Nejc Kurinčič, ki je pristal na nehvaležnem 4. mestu v MastersB.

 REZULTATI

VZPON NA SVIŠČAKE

V nedeljo so se amaterski kolesarji pomerili na 3. vzponu Ilirska Bistrica – Sviščaki, kjer je bil tretjič najhitrejši Italijan Andrea Calza (BIKE SHOP RACING). Tokrat je cilj osvojil s časom 43:48, najboljši rezultat je postavil lani z 27 sekundami krajšim časom. Med ženskami je bila s časom 52:12 najhitrejša Špela Škrajnar (GANESHA TEAM).

Vzpon je dolg slabih 20 kilometrov, na njem se je pomerilo 127 tekmovalcev.

Dirke se je udeležil iz naših vrst Rok Laharnar in zaključil kot 8.MastersA

REZULTATI

(povzeto po člankih na prijavim.se)


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: