DP XC vzpon Zarebška planina

6161bef921e34vzpon_na_zabresko_planino_dp_2021_0881Završnica je bila 9.10 ponovno kolesarsko obarvana, saj so se kolesarji od kategorije U17 naprej pomerili na državnem prvenstvu v vzponu. V hladnem in vetrovnem vremenu je tekmovalo 97 kolesarjev, dobili smo 11 novih državnih prvakov in prvakinj.

Vzpon z gorskimi kolesi se je končal na Zabreški planini, kolesarji pa so se pomerili na 5,8 km dolgi razgibani trasi z višinsko razliko 600 metrov. Prvi je ciljno črto prevozil cestni kolesar Nik Čemažar (KK KRANJ), ki je v cilj prišel po 24. minutah.

Vzpona se je tokrat iz našega kluba udeležil Jan Kravanja. Jan je dosegel odlično 2. mesto v kategoriji amater za državno prvenstvo in tako prišel do naslova državnega podprvaka. Državni prvak je v kategoriji amater postal Nejc Ropas(KK Pocinkovalnica Celje). Jan po tekmi sicer ni bil zadovoljen s časom in samim počutjem med dirko, saj mu hladno vreme in veter nikakor niso ustrezali. Kot je sam povedal je bil že pred štartom čisto zmrznjen, kmalu pa ga je potem ko so štartali na polno še povsem ‘zabilo’. Sicer pa je bila dirka dobra šola za naprej in prikaz kje bo potrebno delati čez zimo. Uvrstitev pa definitivno služi kot lepa motivacija pred zimsko sezono.

Vzpon-na-Zabreško-planino-DP-2021-0478


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: