23. dirka za Zlato čipko

DSC0218010.7 je v Železnikih potekala že 23. dirka za Zlato čipko v organizaciji ŠD Kamikaze. Dirke v dolžini 15.2km in 577m višinske razlike na trasi Železniki-Davča(Kmetija Pr Vrhovc) so se tokrat udeležili 103 kolesarji in kolesarke. Absolutne zmage sta se veselila Matej Drinovec(SNC Team) med moškimi in Manca Kavčič med ženskami.

DSC06640Dirke so se z našega kluba udeležili trije tekmovalci: Gašper Koren, Jan Kravanja in Žan Peternelj. Tempo je bil sploh v prvem delu ko je ravnina oz. blag klanec hiter, za kar so poskrbeli mnogi poizkusi pobegov. V prvem delu gre pohvaliti sploh Gašperja za zelo aktivno dirkanje, saj je v vlogi pomočnika Žanu, tudi sam poizkušal z nekaj močnimi pospeševanji ter tudi pokrival poizkuse drugih tekmovalcev. Ves trud Gašperja pa se je kasneje tudi obrestoval z odličnim rezultatom Žana. Malo pred prvo strmino se je tudi zgodil padec ca.5 kolesarjev, kjer pa na srečo noben od naših tekmovalcev ni bil udeležen. V prvi strmini se je skupina še nekoliko razredčila, Žan je ostal z grupo, Gašper in Jan pa sta spustila in do cilja nadaljevala v svojem tempu.

Žan se je tako v cilj pripeljal kot 3. absolutno, ter dosegel zmago v kategoriji Moški B, Jan je dosegel 18. mesto absolutno in 5. v kategoriji Moški B, Gašper pa 19. absolutno in 7. v kategoriji Moški C.

 REZULTATI ABSOLUTNO

REZULTATI KATEGORIJE

DSC06680DSC02177sdr


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: