Novi sezoni naproti

Nejc Kravanja z Georgem Bennettom(Jumbo Visma)

Nejc Kravanja z Georgem Bennettom(Jumbo Visma)

Sezona 2021 se nezadržno bliža in medtem ko se večina naših kolesarjev zavzeto pripravlja nanjo v domačih krajih, se je naš član Nejc Kravanja udeležil dveh dirk v Novi Zelandiji.

Nejc, ki trenutno živi na Novi Zelandiji se je udeležil dirke Stick and Stones 100, ki ima nekaj makadamskih odsekov, in osvojil 29.mesto. Dirka je bila v sklopu prireditve Gravel and tar classic, na kateri so nastopili lokalni elite kolesarji, med njimi tudi George Bennet(Jumbo Visma). 13. februarja je nastopil še na dirki Gran Fondo Cambridge kjer je osvojil 55. mesto generalno in 7. v svoji kategoriji.

Seznama tekmovalcev z licenco UCI še nimamo saj se bodo licence dale v izdelavo v kratkem. Načeloma pa ostaja ogrodje ekipe enako kot v preteklih sezonah.

Klub bo letos organiziral dva vzpona, ki bosta štela za Pokal Slovenije. Ponovno bomo konec maja organiziral Vzpon na Kuhinjo, ki smo ga bili lani primorani odpovedati zaradi situacije z covid-om(srčno upamo, da letos ne bo tako). V začetku oktobra pa že 46. Vzpon za pokal občine Kobarid.

Termina vzponov:

  • 29.5.2021 Vzpon na Kuhinjo
  • 2.10.2021 46. Vzpon za pokal občine Kobarid

Poročamo lahko tudi, da smo dobili podaljšanje sponzorskih pogodb od vseh sponzorjev, ki so klub podpirali v lanski sezoni. Sponzorji Kolesarskega kluba Soča Kobarid v 2021 so: TKK, E3, Mlekarna Planika, Bar Cinca Marinca, SiS nutrishop.si, Hiša Franko, KC Bonča, Gostišče Jazbec, Tamai sport, Kerinba caffe, SAIT, M.K.E, Turistična kmetija Jelenov breg pod Matajurjem, Lampret.net

Tudi letos enako kot lani klubske priprave v Hrvaški Istri zaradi vseh omejitev povezanih z koronavirusom na žalost skoraj zagotovo odpadejo. Vseeno pa je v planu počasi kak skupinski trening v domačih krajih, saj temperature postajajo prijaznejše za kolesarjenje tudi v Zgornjem Posočju.

 


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: