Končno nazaj v akciji

Žan Peternelj v cilju

Žan Peternelj v cilju

Pa se je sezona 2020 tudi za naše tekmovalce končno le začela. V nedeljo je potekal Vzpon na Pokljuko, ki je na start privabil skoraj 200 tekmovalcev, saj je bila to tudi prva letošnja dirka za Pokal Slovenije.

Vzpon je potekal na trasi Zgornje Gorje-Rudno polje(biatlonski center) v dolžini 15.7km in z višinsko razliko 721m, sestavljen iz prvega strmejšega in drugega položnejšega dela. KK Soča je nastopila v postavi Jan Kravanja, Nejc Kurinčič in Žan Peternelj. Zmage se je po neverjetni solo vožnji od starta do cilja veselil Italijan Andrea Calza.

Od članov Soče je ciljno črto najhitreje prečkal Žan Peternelj s časom 37.54min in dosegel 8. mesto v kategoriji Amater. Sledil mu je Nejc Kurinčič, ki je s časom 41.31min dosegel 11. mesto v kategoriji Master A, Janu pa se nastop ni najbolj posrečil in je dosegel 27. mesto v kategoriji Amater.

Po amaterski dirki je sledil še vrhunec dneva, in sicer državno prvenstvo v kronometru za člane in mladince, z večino najboljših slovenskih kolesarjev na startu. Zgornje Posočje je med starejšimi mladinci v dresu ljubljanskega KD Rog predstavljal Nejc Žagar. V poslastici dneva, kategoriji Elite se je zmage veselil Tadej Pogačar pred Primožem Rogličem, kot tretji pa je končal Pogačarjev ekipni kolega Jan Polanc.


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: