30. kolesarski maraton čez odprte meje Povoletto – Breginj – Povoletto

WP_20170827_13_59_13_ProV nedeljo, 27. avgusta 2017, je v soorganizaciji GSC Povoletto in KK Soče Kobarid potekal tradicionalni mednarodni maraton od Povoletta do Breginja in nazaj v dolžini 91km. Maratona se je udeležilo okoli 250 kolesarjev vseh starosti, med njimi kolesarja Soče Pavel Sivec in Gašper Koren ter 4 člani ŠD Breginjski kot.
Kot ponavadi je tudi letos od Starega Sela do Breginja znotraj sicer rekreativnega maratona potekala dirka,  na kateri je tudi letos zmaga ostala v rokah domačega kluba, saj je kot prvi v Breginj pripeljal Gašper Koren.
Številne kolesarje, med njimi tudi župana občine Povoletto, jeWP_20170827_10_45_23_Pro v Breginju pozdravil in nagovoril kobariški župan Robert Kavčič. Ob tej priložnosti se je zahvalil in čestital predstavnikom obeh klubov za dolgoletno sodelovanje in organizacijo tekmovanja,  ki ohranja in krepi sodelovanje na obeh straneh meje. Velika zahvala gre občanu Pavlu Sivcu, ki vseh trideset let aktivno sodeluje pri organizaciji in skrbi, da maraton po slovenskih cestah poteka nemoteno.


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: