Odlična ekipna predstava v Attimisu (ITA)

10513420_10152487225668711_7126018792989347969_n

Skupinska po odlični dirki.

Poročilo s tokrat zelo uspešno odpeljane 70 kilometrov dolge dirke z zaključni vzponom na Subit v Attimisu, ki je potekala v nedeljo 29. junija, je napisal Nejc Eržen:

Tako pa kot ekipa (Davor Mlekuž, Matjaž Rot, Matevž Melinc, Nejc Kravanja, Sašo Miklavič in Nejc Eržen) še nismo dirkali!!! Najprej pohvala vsem udeležencem za ekipni duh, ter seveda za rezultate! Bravo Davor za skoraj celotno dirko v begu ter na koncu 2. mesto generalno in zmago v kategoriji.

Prvih par km smo vozili čudno počasi, do prvega hupserja v Faedis, potem pa BUUUM, je začelo leteti. Na ravnini po Faedisu, je uspel beg šesterici, med njimi Davor Mlekuž. Ker smo bili ostali člani večino časa v ospredju smo hitro dobro prebrali situacijo in se zorganizirali. Dogovorili smo se da pokrivamo vse skoke in ne pustimo nobenega pobega več, ter poskušamo s “počasnim” narekovanjem ritma uspavati glavnino, ter s tem omogočiti Davorju uspešen pobeg. S pomočjo ekipe Chiarcosso Haiti, nam je to tudi povsem uspelo. Nekateri so nas bili v glavnini že nekoliko siti, saj so ob vsakem poskuso pobega ali imeli na kolesu člana Soče, ali pa se jim je od zadaj približeval vlak Soče. Upam, da bodo kakšne slike, saj je večino dirke vlekel vlak Soče Kobarid. V zaključku sem poskušal pripreljati glavnino skupaj brez skokov tudi do pravega začetka klanca, saj se je klanec začel z 2-3km rahlega vzpenjanja 2-3%. To mi je relativno tudi uspelo, tako da so imeli ostali dobro izhodišče za napad zaključnega klanca.
Davorju je fantastično uspel pobeg, ter v zaključnem vzponu iztržil skupno 2. mesto ter zmago v kategoriji. Matjaž je osvojil 3. mesto v kategeriji, Matevž 5., Nejc K. 7….

Ekipno pa smo osvojili 2. mesto!!!
S podobnimi predstavami, si bomo knalu prisluili kar lep rešpekt v grupi! Bravo pobi!

Rezultati Attimis 2014


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: