Dolina Soče & SiS Izziv 28.5.2022

https __prijavim.se_uploads_gallery_vzpon_na_livk_2022_Vzpon-na-Livk-2022-0133Dan po 19. etapi Gira, ki je potekala po slovenskih tleh, so se na trasi Kobarid – Livške ravne, imenovanem Dolina Soče – SiS izziv, pomerili tudi amaterski kolesarji. Najhitrejši je bil Italijan Andrea Calza (BIKE SHOP RACING).

Dirka, ki šteje za Pokal Slovenije, se je pričela v Kobaridu, kjer je tekmovalce z razliko od dneva prej pričakalo nekoliko bolj kislo vreme. Kljub temu se okoli 90 tekmovalcev ni ustrašilo izziva in se pognalo v boj za zmago na trasi z višinsko razliko 830 metrov na dolžini 11 kilometrov.

https __prijavim.se_uploads_gallery_vzpon_na_livk_2022_Vzpon-na-Livk-2022-0180(1)Za selekcijo je poskrbela prva trasa iz Idrskega do Livka s povprečno 10,5 odstotnim naklonom, drugi del od Livka do Livških ravn pa je nekoliko položnejši s povprečnim naklonom 8,4 odstotka.

Seveda je kot se za domačo dirko spodobi, na startu stalo kar 9. kolesarjev KK Soče, in sicer: Jan Kravanja, Gašper Koren, Rok Laharnar, Nejc Kurinčič, Dejan Mavrič, Nejc Eržen, Matevž Melinc, Aleš Šuligoj in Milko Volarič. Na zmagovalni oder so se povzpeli Rok(3.MastersA) Dejan(2.MastersB), Nejc K(3.MastersB) in Milko(2.MasterseE). Tik pod zmagovalnim odrom pa sta na končala Jan(4.Amater) in Gašper(4.MastersA)

Italijan Andrea Calza je že star https __prijavim.se_uploads_gallery_vzpon_na_livk_2022_Vzpon-na-Livk-2022-0072znanec s slovenskih dirk in tudi tokrat ni imel konkurence. Do cilja je potreboval 30 minut in 55 sekund. Drugi je v cilj prišel njegov rojak Elia Carta (MEBLOJOGI – PRO CONCRETE), kot tretji in prvi Slovenec pa Dean Bratuš (Tuš T.E.A.M.). V ženski konkurenci je bila najhitrejša Laura Šimenc, ki je pred tednom dni zmagala na zahtevni, 205 kilometrski izvedbi dirke Nove Colli s 3840 m višinske razlike.

REZULTATI

Razvrstitev po kategorijah:

V kategoriji Ženske A je bila najhitrejša Laura Šimenc (TEAM DEROSA SANTINI), druga je bila Ema Pirš (ŠD TURBO M) in tretja Patricija Goričan (KK ROGLA).

V kategoriji Ženske B je prvo mesto osvojila Špela Škrajnar (GANESHA TEAM), druga je bila Ajda Opeka (KD BRANIK MARIBOR) in tretja Maja Cvirn Činku (KK JAN SPORT).

V kategoriji Ženske C je prvo mesto osvojila Nataša Kačičnik (KK ROGLA).

V kategoriji Ženske D je prvo mesto osvojila Jožefa Anžel (ŠD BAM.BI), druga je bila Ivica Rakoš (ŠD TURBO M) in tretja Dragica Habjan (KOLOKA).

V kategoriji Amaterji je zmagal Andrea Calza (BIKE SHOP RACING), drugi je bil Karli Petelin (ARCONT SELCE) in tretji Matija Podbersič (MEBLOJOGI – PRO CONCRETE).

V kategoriji Master A je prvo mesto osvojil Kristijan Božnar (ŠD VITALGO.SI), drugi je bil Jernej Furlan (MEBLOJOGI – PRO CONCRETE) in tretji Rok Laharnar (KK SOČA).

V kategoriji Master B je bil najhitrejši Marko Plank (KK POCINKOVALNICA CELJE), drugo mesto je osvojil Dejan Mavrič (KK SOČA) ter tretje Nejc Kurinčič (KK SOČA).

V kategoriji Master C je prvo mesto osvojil Dean Bratuš (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Iztok Dogša (GANESHA TEAM) in tretji Miha Štokelj (IZVIR VIPAVA).

V kategoriji Master D je zmagal Roberto Vidoni (SC COTTUR ASD), drugi je bil Jani Prešeren (TEAM BTS COMPANY) in tretji Grega Filipič (KD ALPE SIS).

V kategoriji Master E je bil najhitrejši Robert Likar (IZVIR VIPAVA), drugo mesto je osvojil Milko Volarič (KK SOČA) ter tretje Borut Vodopivec (KD BRDA DOBROVO).

V kategoriji Master F je zmagal Paolo Calza, drugi je bil Marko Danevčič (KD BRDA DOBROVO) in tretji Bruno Čibej (IZVIR VIPAVA).

V kategoriji Master G je prvo mesto osvojil Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Robert Mulej (KD BRDA DOBROVO) in tretji Tomislav Čuk (ŠD BAM.BI).

V kategoriji Master H je bil najhitrejši Marjan Čuden (TEAM BTS COMPANY), drugo mesto je osvojil Milivoj Papič (ŠD TURBO M) ter tretje Dragan Rakoš (ŠD TURBO M).

V kategoriji Master I je prvo mesto osvojil Zorko Cigoj (KD BRDA DOBROVO), drugi je bil Matej Mihovec (ŠD KOLOKA) in tretji Franc Hafner (ŠD BAM.BI).

V kategoriji Master J je zmagal Marko Saksida (KD BRDA DOBROVO).

V kategoriji Izven Konkurence je bil najhitrejši Elia Carta (MEBLOJOGI – PRO CONCRETE), drugo mesto je osvojil Gal Jazbec (POGI TEAM UAE GENERALI) ter tretje Tadej Dogša (POGI TEAM UAE GENERALI).

https __prijavim.se_uploads_gallery_vzpon_na_livk_2022_Vzpon-na-Livk-2022-0112


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: