Andrea Calza in Laura Šimenc najhitrejša na 45. vzponu za pokal občine Kobarid

Andrea Calza&Laura Šimenc zmagovalca letošnjega vzpona

Andrea Calza & Laura Šimenc zmagovalca letošnjega vzpona

V soboto 3.10 se je v organizaciji našega kluba odvila še zadnja dirka Pokala Slovenije v vzponu. Napoved ni bila najboljša zato se je zbralo nekoliko manj tekmovalcev kot po navadi. Vreme je zdržalo do ca. 10min. pred štartom ko se ga je ulilo, in 81 tekmovalcev se je proti cilju pri koritu nad Drežniškimi Ravnami odpravilo v dežju.

Absolutne zmage se je prepričljivo tako kot lani s časom 22.24min.veselili Italijan Andrea Calza med moškimi in Laura Šimenc s časom 26.27min. med ženskami.

Kot se za domačo dirko spodobi se je vzpona udeležilo tudi lepo število naših tekmovalcev. Klub so zastopali: Gašper Koren, Nejc Kurinčič, Damjan Rutar, Jan Kravanja, Matevž Melinc, Milko Volarič, Nejc Eržen, Andrej Košir, Monika Sulič, Andrej Sulič in Milan Gruntar.

Najbolje se je od domačih tekmovalcev odrezal Gašper Koren, ki je s časom 25.27min dosegel 13.mesto generalno in 4. v kategoriji Amater. Za Gašperjem sta sledila Nejc Kurinčič na 19. mestu generalno in Milko na 22. Izpostaviti gre tudi dvojne stopničke, ki sta jih vsak v svoji kategoriji dosegla Milko Volarič in Monika Sulič(sploh prve stopničke po letu 2016 za KK Soča v ženski konkurenci):

  • Milko Volarič 2. Masters E
  • Monika Sulič 3. Ženske A

Na žalost pa ne moremo mimo tragičnega dogodka, ki se je zgodil med samo dirko. Ca. 200m pred ciljno črto je namreč kolesar KD Brda Jožef Blažič reden obiskovalec našega vzpona, in alfa in omega Kolesarskega društva Brda, sestopil s kolesa, po nekaj metrih pa se zgrudil in kljub takojšnjemu posredovanju podlegel posledicam srčnega infarkta.

REZULTATI

Fotogalerija Igor Baloh

Napoleonov most Boštjan Jazbec video

DSC_4866

DSC_4414 (1)


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: