Pester začetek julija

V zadnjih dveh tednih so se naši fantje udeležili treh dirk, prišli pa smo tudi do prvih stopničk v sezoni.AD8I4300

Gremo pa lepo po vrsti. 4.7. je v Poljanah nad Škofje Loko potekala že 20. izvedba kolesarskega vzpona Poljane-Stari vrh, ki so se ga udeležili trije člani našega kluba in sicer: Gašper Koren, Jan Kravanja in Žan Peternelj. Najbolje se je ponovno odrezal Žan, ki je s časom 25.43min. dosegel 7. mesto med amaterji in 11. absolutno. Gašper in Jan pa sta dosegla 17 in 30. mesto med amaterji. Zmage se je kakor na Pokljuki veselil izjemni Andrea Calza z novim rekordom proge.

V soboto 11.7. sta potekali dve dirki v vzponu in sicer 22. dirka za zlato čipko v Železnikih in pokalna dirka Vzpon na Areh.

Vzpona za zlato čipko iz Železnikov v Davčo se je udeležil Jan Kravanja in s časom 36.11min. dosegel 3. mesto v kategoriji do 25 let, ter 19. mesto skupno. To so tudi prve stopničke za klub v tej sezoni.

Vzpona na Areh, ki je štel tudi za Pokal Slovenije, pa se je udeležil Žan Peternelj in dosegel 5.mesto v kategoriji in 12. skupno. Ob tem gre poudariti, da so se mu stopničke izmuznile zgolj za 1 sekundo. Skupno zmago je dosegel Matej Mercina in JB teama.

Po zadnjih dirkah lahko le z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone, se je predvsem Žan Peternelj pokazal odlične predstave. Nenazadnje je trenutno tudi na 3. mestu med amaterji v seštevku vzponov za Pokal Slovenije.


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: