44. Giro del Friuli je za nami

WP_20170806_13_55_11_Pro

Ekipa po končanem Giru

V nedeljo se je v Forniju di Sopri zaključil 44. Giro del Friuli, na katerem je naš Erik Kodermac prišel do končnega 8. mesta v generalni razvrstitvi. Giro smo štartali v postavi: Erik Kodermac, Milko Volarič, Nejc Eržen, Gašper Koren in Gregor Vrankar. Slednji je v prvi etapi žal občutil trdoto asfalta in moral predčasno končati dirko. Želimo mu čimprejšnjo vrnitev na ceste. Prva etapa je bila zaradi padca, v katerem sta bila poleg Gregorja udeležena še dva kolesarja, nevtralizirana.

V drugi etapi je sledil šprint, kjer je bila podeljena prva roza majica, naši v  cilju s skupino.

Tretja etapa je ponudila zaključek na Monte Prat, klanec ki je dal prve razlike v skupnem seštevku, Erik do 5. mesta v etapi in generalno.

V četrti etapi se je karavana iz Forgarie nel Friuli odpeljala proti Forniju di Sopri, Erik zopet v ospredju.

Peta etapa si štertom in ciljem V Forniju di Sopri je bila s 103 km dolžine in klanci označena za kraljevsko etapo.  Etapo je dobil Igor Zanetti (Team Scott), ki je tako potrdil skupno zmago pred Matejem Lovšetom (Tuš Team).

REZULTATI GIRO FVG 2017

Erik po Giru: Bila je res super izkušnja. Čeprav je vse skupaj izgledalo mučno in naporno, sem s pomočjo super ekipe in ”klape”, ki me je neprestano spodbujala na sami progi in ob njej, dosegel super rezultat. Tako da, kot sem vam že na podelitvi povedal…”brez vas, ni mene”… Vsi za ”enega” eden za”vse”.
…torej…. HVALA Klubu, celi ekipi, šoferjem, SIS sponzorju, (da nisem krepal sredi klancov )….in ja-Gregor tudi jaz tebi hitro okrevanje in vse skupaj… VIDIMO SE NASLEDNJE LETO,kjer napademo letošnji rezultat…

Zahvala pa gre tudi vsem šoferjem, ki so se zvrstili v teh petih dneh in vsem ki ste nas kakokrkoli spodbujali.


Pusti komentar

Iščete po vsebini?

Uporabite iskalno formo: